Blaisantvestival

Een grote groep buurtorganisaties had z’n schouders onder het organiseren van Blaisantvest gezet. De standjes op de rommelmarkt waren volledig uitverkocht. Er was zelfs een lange wachtlijst, maar op de dag zelf zegden veel standhouders af. Regen en rommelmarkt gaan niet goed samen. Dat gold in mindere mate ook voor de andere activiteiten.

Op het basketbal plein voor Minus One waren tenten voorzien. Daar stond onder andere Annemie met de weggeefwinkel en Hilke met Rabot op je bord. Tegenover hun, bij de trappen van Minus One stond vzw Jong met pannenkoeken, burgers, koffie en twee soorten cake. Een met en een zonder chocolade die de jongeren, samen met Carla, zelf hadden gebakken. Voor de muzikale omlijsting zorgde de Vinyl Mobiel en de Pretkamjonet stond er met leuke spelletjes.

De Gezusters Hirngespinst, zijn twee theatermaaksters, die de wereld repareren door de ogen van het kind. In hun Oslab maken ze samen met de jongeren in een grote ketel groentesoep. Na het eten wordt aan de hand van vragen naar antwoorden gezocht op belangrijke actuele vraagstukken. De vragen en antwoorden worden ter plaatse ingeblikt. Elk kind krijgt een blik mee naar huis. Op het blik is een boodschap geplakt dat ze het pas mag openen als ze 18 jaar worden. Een blik in de toekomst, een ’tijdmachine vooruit’.

Verder was er nog een clown, een springkasteel met draaiende boomstammen… en stond een flinke groep jongeren tegen 16u00 ongeduldig te wachten op het optreden van Berkannii, B-Turk, Tb turk & Ashafar.

za 28 september | Blaisantvestival | Rabotpark | 10u00 – 18u00 |gratis