Betonwagens

Het begon al vroeg vanochtend. Tussen 06u00 en 07u00 zag ik al een groot aantal betonwagens door de Opgeëistenlaan rijden. Via het Griendenplein draaiden ze de Filips Van Cleeflaan in naar de bouwwerf van de tweede fase van de Rabotblokjes. Er kwamen er zoveel dat het daar aanschuiven werd. Ook de ophaalwagen van IVAGO kon er niet door. Die parkeerde zijn wagen netjes langs de kant en nam vervroegde lunchpauze.

Eenmaal op de werf werden de wagens door kraantjes, met dunne groene pijpleidingen van op afstand gelost. Volgens de afspraken moeten de lege wagens de werf via de Opgeëistenlaan verlaten. Daar loopt het regelmatig fout. Een aantal chauffeurs verkiest de route Filips Van Cleeflaan, Muishondstraat en Elsstraat om terug te rijden. De ene wagen was nog niet weg of de volgende kwam er al aan.

Omdat ik daar een half uurtje opvallend foto’s liep te maken, kreeg de werfleider me in de gaten en maande de chauffeurs aan de afspraken na te leven omdat er anders kans was op een klacht van een buurtbewoonster. Niet dat ik dat nu echt van plan was. Ik wilde vooral foto’s nemen om op de blog te plaatsen.

Van het woord ‘betonstop’ is hier in het Rabot de komende jaren nog geen sprake. Of het moet in letterlijke zin zijn, dat het Rabot zo vol gebouwd is dat er geen vierkante meter meer te vinden is waar nog gebouwd kan worden.

Di 16 april |Rabotblokjes Fase 2 | Filips Van Cleeflaan