Barbecue Duhok

Griendeplein nummer 5 verandert regelmatig van bestemming. Oorspronkelijk vormde het samen met de winkel ernaast één grote horecazaak. Op een dag werd de helft afgesplitst en deed De Komeet in verkleinde vorm verder. Daarna is het meerdere keren van uitbater veranderd, maar bleef het concept ongewijzigd: koffie, croissants, broodjes, pannenkoeken en kleine maaltijden. Hoewel de zaak op een ogenschijnlijk gunstig punt ligt, is het er zelden echt druk.

De verkoop van broodjes heeft veel concurrentie van de nabijgelegen Rabotaria, de cafetaria van de sporthal van de Technologiecampus. Vanaf de straat kun je die niet zien, maar wanneer je een klein stukje voorbij het hek loopt, zie je links de sporthal met de bijbehorende broodjeszaak. Daar zit het tussen de middag vaak afgeladen vol.

Nadat de laatste broodjesverkoper het opgegeven had, werd het pand grondig verbouwd met een open keuken en smaakvol ingericht in mooie warme kleuren bruin, oranje en zwart. Omar, die ook een restaurant in Antwerpen runt, zwaaide er de plak. De keuken was Turks-Iraans geïnspireerd met verse groente, vlees en veel brood.

Sinds kort staat er Barbecue Duhok op de gevel. Aan het interieur is niets veranderd. Het menu is enigszins gewijzigd met Kebab en Tandoori.

Barbecue Duhok | Griendeplein 5 | ma, wo, do, vr, za, zo | 11u30 – 23u00