Antifa

Op een regenpijp in de Begijnhoflaan is de sticker Antifascistische Actie geplakt. De naam geeft een duidelijke indicatie waar de sticker voor staat. De Antifascistische Actie, meestal Antifa genoemd is een wisselende groep extreem-linkse militanten. President Trump beschuldigt hen de aanstichter te zijn van de golven van geweld tegen racisme in de Verenigde Staten en wil ze als officiƫle terroristische groepering laten bestempelen waardoor de groep naast Al-Quaeda en Islamitische Staat op een federale lijst zou komen te staan en met bijna ongebreidelde middelen kan worden aangepakt.

Uit veiligheidsvoorwaarden is Antifa geen hechte organisatie. Niemand kan lid worden. Het is eerder een groep van links radicalen die geloven in het gebruik van geweld op straatniveau om de opkomst van wat zij zien als fascistische bewegingen te voorkomen. Er is wel een secretariaat. Iedereen kan gratis de stickers van Antifa krijgen en zich voor Antifa uitgeven.

Op de rand van de sticker staat: www.afannederland.org. De sticker zit er waarschijnlijk al een tijdje en door de zon verbleekt, want de zacht roze vlag op het logo is in werkelijkheid felrood.

Antifa | Op een regenpijp | Begijnhoflaan