Alternatieve Gentse Feesten

Enkele jaren geleden heeft een groepje buurtbewoners een ‘Alternatieve Kinder Kunstendag’ georganiseerd. De reden was voornamelijk financieel. De Kinder Kunstendag biedt een aantrekkelijk programma, maar de entreeprijs ligt voor veel buurtbewoners boven hun budget. Met Uitpas is de situatie er aanzienlijk op vooruit gegaan.

Dit jaar organiseert de bewonersorganisatie in Blok 3 ‘Alternatieve Gentse Feesten’. Deze keer is de reden niet financieel, maar eerder fysiek. Veel oudere bewoners in het blok zijn slecht ter been en komen amper buiten. Patrick gaat daar dit jaar verandering in brengen. Hij heeft vier alternatieven bedacht. Eén ervan is uitsluitend voor de bewoners van blok 3, de overige  zijn voor alle buurtbewoners.

Kaasavond

De ‘Alternatieve Gentse Feesten’ beginnen op vrijdag 15 juli met een kaasavond.  De avond begint om 17u00 en kost 10 €. Voor die prijs krijg je zes soorten kaas, brood en één glas rode wijn. De kaasavond is bedoeld voor alle buurtbewoners. Inschrijven ten laatste op 13 juli, op nummer 19 in Blok 1.

Ontbijt

Op maandag 18 juli is er een ‘alternatief ontbijt’. Gebakken eieren, hesp, kaas, confituur, koffie, fruitsap, drie pistolets plus één croissant. Inschrijven tot 16 juli, op nummer 19 in Blok 1. Aanvang 09u00 | 5 €

Assels

Donderdag 21 juli: Een tochtje naar de Assels met aansluitend bezoek aan een travestiet show. Dit uitstapje is uitsluitend bedoeld voor de bewoners van blok 3. Het wordt bekostigd met geld uit de kas, aangevuld met een kleine eigen bijdrage. Dat de kosten zo laag blijven komt doordat bewoners die recht hebben op taxicheques deze gratis ter beschikking stellen van hun medebewoners. Vertrek 10u00 | Eten en drinken wordt ter plaatse geregeld.

Koude schotel gevolgd door een bezoek aan Gentse Feesten

Vrijdag 22 juli: 12u00 Koude schotel voor alle buurtbewoners. Vis en vlees 7 €. Na het eten te voet naar de Gentse Feesten. Samen wordt de route bepaald. Vertrek omstreeks 14u00. Ook rolstoelgebruikers zijn welkom. Dit uitje is speciaal ‘s middags gepland omdat het dan rustiger is.

Organisatie Patrick Everaert | Opgeëistenlaan 1