‘Turkse’ Tiramisu

Tot grote ergernis van de Italiaanse bevolking worden over de gehele wereld hun producten nagemaakt en meestal op een manier die hun goedkeuring niet kan wegdragen. Ik kwam van de Rabot Supermarkt thuis in de veronderstelling Turkse Tiramisu te hebben gekocht.

Na wat speurwerk op Google blijkt de firma Dulcesol een Spaans bedrijf dat in 1952 werd opgericht in Valencia. Momenteel hebben ze twee fabrieken in Spanje, en één in Algerije.

Bijzonder aan dit bedrijf is dat ze naast het bakken van zoetwaren een eigen kippenboerderij uitbaten, die het bedrijf volledig van eieren voorziet. Eieren zijn een belangrijk ingrediënt in de bakkerswereld. Dulcesol vervaardigt ook haar eigen verpakkingsmateriaal.


Zo’n koekje smaakt best lekker, maar als ik dan de lijst van ingrediënten bekijk slaat de schrik om mijn hart: alle mogelijke vetten, emulsies, aroma’s, conserveringsmiddelen, sorbitol, glycérol, lactosérum, carotenos, suiker… (er was geen Nederlandse vertaling).

Zelf maken luidt de boodschap. Een beetje meer werk, lekkerder en minder ongezond.

Dulcesol | Valencia | Spanje | Rabot Market | Wondelgemstraat 58 | 225 g