Categoriearchief: Blow up

Blow up | Boomspiegels

Een paar jaar geleden is een groepje vrijwilligers dat op gezette tijden zwerfvuil ophaalde rond de Sint-Jozefkerk begonnen met het aanstellen van peters en meters van boomspiegels. Mensen die een vaste boomspiegel af en toe wat water geven en onkruid en zwerfvuil verwijderen. Het project is hier en daar wat verwaterd, maar de boomspiegel op de hoek van de Drietorekensstraat met Bij Sint-Jozef staat er fris bij. Deze wordt duidelijk met de nodige zorg onderhouden.

Boomspiegel | Drietorekensstraat – Bij Sint Jozef.

Blow up | Dubbelglas

Door heel Gent zijn er honderden ramen vervangen door dubbelglas. Veel van de originele ontwerpen gingen daarbij verloren. In de Jozef II-straat staat een voorbeeld van hoe het anders, mooier kan.

Jozef II – straat 90

Blow up | Café Rabot

Zou het wisselen van stadsbestuur hier voor iets tussen zitten, of vonden de huidige uitbaters Aldo en zijn vrouw rood gewoon beter passen bij de gevel?

Blow up | Dag van de zorg

Villa Voortman en de nieuwe assistentie-woningen vallen strikt genomen buiten het bestek van ‘Vrienden van Rabot…’. Omdat het maar een kwestie van de Blaisantvest oversteken is, nemen we toch af en toe iets op.

Gevel van Café De Gouden Leeuw

Zou het dezelfde architect zijn als die van galerie Tatjana Pieters? Ook hier is men erin geslaagd de mooie gevel grondig te verminken.

Sven Taeldeman, nieuwe schepen voor Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning & Wonen neemt het afgeven van bouwvergunningen voor niet beschermde panden, hopelijk wat serieuzer dan zijn voorganger.

Café De Gouden Leeuw | Noordstraat

Blow Up | Galerie Tatjana Pieters

Welke architect kan een gevel nu zo verprutsen? De gevelsteen Anno bovenin is behouden. De muurankers zitten er nog. De ronde boogjes boven de ramen plus al de decoratieve elementen zijn in tact. Op het gelijkvloers heeft dit plaats gemaakt voor een fantasieloos raam, dat op geen enkele manier aansluit bij het bestaande gedeelte. In het rechtse pand is de symmetrie en de stijl behouden gebleven.

Galerie Tatjana Pieters | Nieuwe Vaart 124

Blow up | Geel ketelhuis

Zou Projectontwikkelaar Tondelier voorafgaand aan de sloop, nog de moeite hebben genomen om een fraaie fotoreporage te maken van het gele ketelhuis van Georges Bontinck. Of moeten we het stellen met wat amateur foto’s van de buurtreporter?

Blow up |Geel ketelhuis

Hier is duidelijk te zien hoe het fraaie ketelhuis van architect Georges Bontinck mooi geïntegreerd had kunnen worden in het Tondelier project.