17 Oktober | Internationale Dag tegen Armoede

Op 22 december 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 17 oktober uit tot Internationale dag voor uitroeiing van armoede.

‘Minder armoede in Gent’ dat is de heel eenvoudige en tegelijk ambitieuze missie van het Gentse armoedeplan. In heel Gent worden activiteiten georganiseerd om de aandacht op armoede te vestigen.

In Rabot-Blaisantvest nemen de volgende organisaties deel: Stad Gent, OCMW, Samenlevingsopbouw Gent vzw, CAW Oost-Vlaanderen, vzw Jong en het netwerk sociale restaurants (Toreke).

In het inloophuis in CAW Pannestraat 1, start de wandeling ’t Rabot rockt’. Een wandeling van ongeveer 1 km die voert langs Rabot op je bord (sociale kruidenier), het wijkgezondheidscentrum, jeugdwelzijnswerk, sociaal restaurant Toreke, de weggeefwinkel, speel-o-theek Pipo en Bazaar Rabot.

In het stadhuis wordt de film Rabot vertoond met nabespreking met regisseur Christine Vandekerckhove en sociale gids Jo.

vzw Jong maakte samen met kinderdagverblijf Tierlantuin verse soep met groente uit Laborabot, de voormalige stadsboerderij op De Site.

Koen Vromman werkte met de kinderen aan een stop-motion filmpje.

Carla werkte met vier stagiaires van Hogeschool Odisee rond gezonde voeding. Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn. Door op de inname van suiker en vet te letten doe je al een stap in de goede richting. Linzen en noten zijn goede vleesvervangers. Verse groente is gezonder en goedkoper dan groente uit blik.

Verder waren er nog allerlei animaties, zoals schminken, haaropsteken, spelletjes en een springkasteel.

17 oktober | Internationale dag tegen armoede