10 Jaar Kopergietery Rabot

In de 26e jaargang nummer 3 (januari 2020) stond een interview met Johan De Smet en Ellen Preckler van Kopergietery, Johan is bezieler van het eerste uur en artistiek leider van Kopergietery. Ellen is algemeen coördinator van KG Rabot.

Binnen de Kopergietery bestond al lang de wens om iets te doen voor kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen. Om dat te bereiken voelden ze de behoefte om zelf naar bepaalde wijken toe te gaan en niet te wachten tot de kinderen naar hun komen. Toen Freinetschool Mandala ging verbouwen ontstond er een unieke kans om in Rabot-Blaisantvest een zaal te creëren met een dubbel-functie. Enerzijds een turnzaal voor Mandala en anderzijds een volwaardige theaterzaal voor Kopergietery Rabot. Het project werd ondersteund door Rudy Coddens (destijds Schepen van Onderwijs) en Pastoor Koen Blieck.

Op 17 september 2009 opende de zaal haar deuren. In het zelfde pand huist eetcafe Toreke. Doordat Mandala, eetcafé Toreke én Kopergietery Rabot één gebouw delen leidt dit tot een unieke samenwerking.

Kopergietery Rabot | Vlotstraat 22 | info@kopergietery.be